Panattoni Rzeszów

Przedmiotem inwestycji jest budowa hali logistyczno-magazynowo-przeładunkowej z częścią biurowo-socjalną w Pogwizdowie Nowym k/Rzeszowa. Halę zaprojektowano na planie prostokąta o powierzchni zabudowy 5347 m2. Będzie posiadała w sumie 57 doków w systemie zewnętrznym stepdock. Konstrukcja hali mieszana – prefabrykaty, dach z konstrukcji stalowej, obudowa z płyt warstwowych. Część magazynowo- przeładunkowa to przestrzeń jednokondygnacyjna, jednonawowa, niepodpiwniczona.

Część biurowo-socjalna o powierzchni użytkowej równej 615 m2 obejmuje dwie kondygnacje naziemne, w których znajdą się pomieszczenia biurowe, sanitariaty, szatnie, pomieszczenia socjalne i jadalne. Część biurowo-socjalna jest dopełnieniem funkcjonalnym budynku hali. Dodatkowo, w ramach inwestycji przewidziano łącznie 60 miejsc parkingowych oraz wiatę rowerową.

Podgląd na żywo

Klient

Panattoni Construction Europe

Powierzchnia całkowita

6 300 mkw

Rodzaj projektu

budynek przemysłowy

Powierzchnia użytkowa

(hala + biura) 5 820 mkw

Miejsce

Pogwizdów Nowy - Dworzysko k/Rzeszowa

Okres realizacji

2020 - 2021

Architekt

Studio Projektowe SPART

Kubatura

46 900 m3

Zakres prac

roboty budowlane

Lokalizacja